Coachingforløb for Bavarian Nordic

Fra juli til december 2016 gennemførte Inga Coello et coachingforløb for Bavarian Nordic. Her kan du læse, hvad en af deltagerne – en kvinde på dengang 26 år – fik ud af forløbet.

1. Hvad var dit mål da du startede forløbet? Har du nået dine målsætninger?
– Målet med mit forløb var at komme ud af følelsen af stress ved at få nogle redskaber til at håndtere min hverdag. Min læge ville sygemelde mig, men det var ikke det som jeg selv havde lyst til. Jeg havde brug for redskaber til at komme ud af den følelse jeg havde.
– Vi lavede ikke specifikke mål til at starte med, der handlede det blot om at lave en ”redningsplan” indtil jeg skulle på ferie 4 uger senere. Dog ændrede det sig under forløbet, så jeg har nogle mindre mål fra gang til gang i form af hjemmearbejde.
– Jeg synes at jeg har opnået de mål vi satte undervejs, men vi har med vilje også ladet det være åbent så jeg kan fortsætte med at arbejde med mig selv og udvikle mig.

2. Hvilke indsigter og redskaber har du fået, som du vil bruge fremover?
– Jeg har fået en del forskelligt, men dem jeg bruger mest og føler mest naturlige på nuværende tidspunkt er:

  • Sætte tid af til ”Tid 2”-opgaver når jeg er på arbejde (opgaver der er vigtige, men som ikke haster).
  • Derudover at tage en time-out når jeg kan mærke at det hele går lidt for stærkt eller jeg føler mig presset til at give et svar hurtigt, som ikke er godt nok.
  • Når jeg får en kort deadline så give personen mulighed for at vælge om de vil have det på den korte tid, men en lavere standard, eller om de vil vente lidt længere og få noget der er godt.
  • Beslutte 2-3 ting der er vigtige for mig inden krævende møder, som jeg kun fokuserer på.

3. Hvordan oplevede du Inga Coello som coach?
– Jeg kunne rigtig godt lide hvordan hun tog mig meget seriøst og så tingene ”inde fra mit hoved” og derefter viste mig, hvordan situationer også kunne være forløbet anderledes i forhold til min reaktioner. Man kan ikke ændre andre mennesker, men man kan vælge hvordan man selv reagerer på de fleste ting, hvilket jeg synes er stor styrke nu, som dog kan være lidt tricky en gang imellem…
– Det var rart at hun anerkendte mine følelser og tårer, men uden at reagere voldsomt på dem.
– Det var også rigtig dejligt at der var plads til at tale om hvad end jeg lige havde brug for den enkelte dag, også ikke-stressrelaterede emner.
– Jeg synes på alle måder at Inga gav mig det, jeg havde brug for, og på en meget konstruktiv og rosende måde. Jeg synes det er godt at hun bruger nogle forskellige metoder og ser, hvad der fungerer for den enkelte.