Martin Klarskov Jørgensen, Agile Specialist hos Tryg om sin oplevelse med Dare to Lead™-programmet:

Hvorfor gå igennem livet med håndbremsen trukket?

Martin havde et klart mål da han tog Dare to Lead:

”Jeg ville gerne blive en bedre version af mig selv.”

For Martin Klarskov Jørgensen, Agile Specialist hos Tryg, betød det at:

”Arbejde på nogle af de ting der holder mig tilbage og blive sådan en der går igennem livet UDEN håndbremsen trukket.

En der tør være HELE sig selv, og også vise de mere sårbare sider”.

 

Martin kendte allerede til Dare to Lead og Brené Brown. Han havde læst bogen [Mod til at lede som er en del af programmet] og hørt nogle af hendes podcasts.

Han havde også fået anbefalet programmet af nogle tidligere kollegaer, og var derfor ikke i tvivl da hans leder tilbød ham at tage på et kursus.

Faktisk var oplevelsen så øjenåbnende at Martin gik tilbage til sin leder, for at høre om Dare to Lead kan blive en del af lederteamets uddannelse hos Tryg.

”Mit første trin var ”Martin”.”

Den du er, det er sådan du leder, som Brené Brown siger.

Den sætning kan Martin skrive under på. Han tog programmet for først at udvikle sig selv så han kan gå forrest i teamet, afdelingen eller hvor det nu kræves.

En anden øjenåbner for Martin var nemlig at det at være leder, kræver ikke nødvendigvis at der står ”Leder”, ”Manager” eller andet i ens titel.

Vi kan alle vælge at vise vejen. Selvom vi ’bare’ er kollegaer, forældre, frivillige i en organisation eller andet.

 

Kan man udleve sit formål uden at kende sine værdier?

En af de ting der gjorde mest indtryk på Martin var punkt nr. 2 ift. at blive en modig leder = At kende og udleve sine værdier.

”Jeg har måske aldrig været så skarp på hvad mine værdier var. Og her bemærkede Elsebeth at måske var grunden til at jeg havde skiftet job så mange gange at jeg ikke havde stået op for mine værdier, eller fundet et job der matchede dem…

Det var et simpelthen nemmere for mig bare at skifte job.

Dén kontekstualisering af hvad programmet indeholder og dét vi som deltagere fortæller, var helt enestående hos Inga og Elsebeth.”

Hvad har ændret dig?

”Jeg er blevet meget mere opmærksom på hvornår jeg står i en situation hvor jeg kan tage det nemme valg eller gå ind i arenaen og være åben og sårbar omkring det og se hvor det bærer mig/os hen. Det er stadigvæk ikke nemt at gøre, men nu har jeg da i det mindste opmærksomheden… Og kan tage valget med fuld bevidsthed.

Men bare det at man er opmærksom på det og en gang imellem vælger det svære (men rigtige) mærker man at det måske alligevel ikke var SÅ ubehageligt som man havde frygtet. Og langsomt bliver det lidt nemmere.

Det med at træde ind i Arenaen var også en metafor jeg nemt kunne relatere til. Dét med at det kan være en ’sportskamp’ hvor vi har hver vores mening, men efter kampen er vi igen bedste venner.”

Fremtiden for Martin

”Næste gang jeg havner i en konflikt / problem / udfordring har jeg nu nogle værktøjer og metoder så jeg kan håndtere det anderledes. Og få et bedre resultat for alle de involverede partnere.

Indgangsvinklen var en bedre ”Martin”, men resultatet er at jeg også blev en bedre teamspiller. En der har modet til at gå forrest og være med til at få teamet til at vokse.

Hvis det er dét man har lyst til; så kan jeg kun anbefale Dare to Lead™

Pin It on Pinterest